Korcsolya oktatás

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni korcsolya oktatásra, én pedig mihamarabb felveszem Veled a kapcsolatot!

  Kérdésed van? Irj nekem bátran!

  Milyen óra érdekel?

  Személyes adataid?

  *

  *

  *

  *

  Európa Bajnokság összefoglaló

  A verseny

  Mindig hatalmas élmény élőben megnézni egy versenyt, ilyenkor az ember a küzdelem részévé válik. Műkorcsolya Európa Bajnokságot másodszorra rendeztek a fővárosban, így én is másodszorra vehettem részt és élhettem át testközelből a korcsolyázók és edzők izgalmát. Sajnos a jelenlegi jegyárak és egyéb elfoglaltságaim miatt csak az általam legkedvesebbnek választott programon tudtam részt venni, ez pedig nem más mint a jégtánc volt.

  A jégtánc

  korcsolya-eb-anglia

  A jégtánc hazánkban kedvelt ága és formája a műkorcsolyázásnak, bár nagy nemzetközi sikereink nem igazán voltak az elmúlt években. Annak aki nehezen tudja elképzelni a jégtánc olyan, mint egy társastánc a lényeg a ritmuson a lépéseken és az összhangon van. Az előadás során két programot mutatnak be a versenyzők, van egy u.n. rövid program és a kűr. A rövid program előre előírt elemeket, lépéseket tartalmaz és meghatározza a zenei stílust amiből a résztvevők választhatnak, a kűr teljesen szabadon választott. A rövid programban idén a charleston, a quickstep és a fox-trot volt az előírt zene. A kűrben nagyon fontos a ruha és a zeneválasztás, mely adott esetben ki is fejezheti a táncosok személyiségét, én azt szeretem, amikor ez megvalósul, ezáltal az előadás egyedivé a tánc pedig élménnyé válik és nem csak a nézők hanem a táncos számára is. A képen látható angol párnak Michael Jakson zenéjére sikerült mindezt megvalósítani, ezért nálam ők lettek az elsők, szerencsére a bírók is a 3. helyezéssel jutalmazták őket.

  Az eredmény

  A verseny pontozásos, így a legtöbbet kapott pár nyeri az arany medált. A bíróknak nehéz dolguk van hiszen az élmezőnyben szinte minden pár egyformán kiválóan teljesít, tudásuk és korcsolyázásuk technikailag szinte majdnem azonos. A pontozás bonyolult és kiszámíthatatlan, sok a részpont és több komponensből tevődik össze a végső pontszám. Azonban a mostani versenyről azt gondolom, hogy az első helyezett olasz pár valóban kiválóan teljesített, tiszta és kidolgozott kűrt futottak nehéz elemekkel tarkítva, a második pár szorosan mögöttük állt a rövid program után, azonban kűrjükben rontottak, ezért nem tudtak az olaszok elé kerülni, az angolok az élen lévő kettőstől kicsit lemaradva, de biztosan tartották a 3 helyüket, így a végén igazságos sorrend született.

  korcsolya-eb-finale

  A dobogón

  1. Olaszország: Capellini – Lanotte páros

  2. Oroszország: Ilinykh – Katsalapova páros

  3. Nagy Britannia: Coomes – Buckland páros