Korcsolya oktatás

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni korcsolya oktatásra, én pedig mihamarabb felveszem Veled a kapcsolatot!

  Kérdésed van? Irj nekem bátran!

  Milyen óra érdekel?

  Személyes adataid?

  *

  *

  *

  *

  Milyen korcsolyacipőt válasszunk a korcsolya oktatásra

  Nem vettél még az idei szezonra korcsolyacipőt? Szeretnéd, ha gyermeked korcsolya oktatásra járna, de nem tudod, milyen korcsolyacipőt vegyél neki? Itt megtudhatod!

  Mi a különbség a műanyag és a bőr korcsolya között?

  korcsolya-cipo-korcsolya-oktatasAlapvetően a műanyag vagy a bőr korcsolyák között lehet választani, de melyiknek milyen előnye/hátránya van?
  A műanyag korcsolyát gyerekeknek és kezdőknek ajánlom, korcsolya oktatásra is kiválóan alkalmas. Továbbá azoknak is jó, akik csak évente egy-két alkalommal szeretnének jégre menni. A budapesti jégpályák mellett kölcsönözhető korcsolyacipők általában műanyagok, mert olcsóak és strapabíróak. Hátrányuk, egyrészről, hogy túl merevek, ezáltal nem dolgoznak az izmok és a bokák a cipőben. Másrészről a kemény külsőnek köszönhetően sokszor feltörik az ember lábát. Ez a korcsolya oktatás során is igen kellemetlenné válhat, sajnos sok gyerek panaszkodik és hagy fel a korcsolyázással azért, mert az olcsó vagy bérelt korcsolya nyomja a lábát. A bőr tulajdonságánál fogva tágul és az ember lábfejéhez idomul, így nagy valószínűséggel, ha kezdetben töri is a lábat az később el fog múlni. A bőr korcsolya további előnye, hogy növeli a jégbiztonságot, puhaságának köszönhetően a talpunkban érezhetjük a jeget. Segíti az egyensúly megtalálását és fejleszti, erősíti a bokákat. Hátránya, hogy általában drágább és gyerekméretben kevés helyen kapható. Bőr korcsolya és bőr korcsolya közt is van különbség, például nem jó, ha olyat választunk, amelyik nagyon puha bőrből készült, mert az egyáltalán nem tartja majd a bokát, így teljesen instabillá válhat a jégen csúszás. Felnőtt korban és nagyobb gyerekeknek, valamint rendszeres használathoz, kori suliba, mint tapasztalt korcsolya oktató, mindenképp a bőrkorcsolyát ajánlom, mert biztosítja az egészséges és helyes tartást és rendkívül kényelmes.

  Melyik a jobb a fűzős vagy a csatos korcsolya?

  Korcsolya oktatóként a gyerekeknek inkább a csatos megoldást javaslom, mert egyszerűbb használatot biztosít. A műanyag korcsolyák általában csatosak, a bőr cipők pedig fűzős változatban kaphatóak. Az olcsó műanyag korik csatja gyakran kienged, kinyílik, így a gyerekeknél csúszás közben még balesetveszélyes is lehet, ezért az oktatás előtt mindig jól ellenőrizzük le, hogy bepattantak-e a csatok a helyükre. A bőr cipő fűzője ezzel szemben rásimul a lábra és könnyen méretre állítható vele a cipő vastagsága.

  Hogyan válasszunk megfelelő méretű korcsolyát?

  megfeleo-meretu-korcsolyacipoA korcsolyacipőt több módon is fel lehet próbálni. Műanyag cipők bélése gyakran kivehető, ha nem akarunk minden egyes cipőbe teljesen belebújni, akkor a megfelelő méret kiválasztásához először használjuk csak a bélést. Könnyebb felvenni és hamar kiderül, ha kicsi.
  A bőr cipők először gyakran szűknek tűnnek, de tágulnak, ezért ahhoz hogy a megfelelő méretet válasszuk ki szintén érdemes kivenni a cipő talpát, melyre teljes testsúllyal rá kell állni, ha a lábfej sehol nem lóg le róla, akkor a méret jó és a cipő ki fog tágulni, ezért nem szabad nagyobbat venni.
  Miután kiválasztottuk a méretszámot, mind a két cipőt fel kell venni és pár lépést kell benne tenni, miközben leguggolgatunk. Amennyiben a mozgás során a lábujjaink a cipő orrához ütköznek akkor a cipő kicsi ránk. Ha úgy érezzük, hogy az ujjak és a cipőorr között 1cm-nél nagyobb távolság van akkor a cipő nagy ránk.
  Mint korcsolya edző ajánlom a szülőknek, hogy a gyerekeknek mindig egy számmal nagyobb méretű cipőt vegyenek és inkább dupla zoknival töltsék ki az üres teret. A gyerekek lába gyorsan nő, de ezzel a kis trükkel nem kell évente új korcsolyacipőt venni, ráadásul az oktatások során nem fog fázni a lábuk sem.

  Elfogadsz egy jó tanácsot?

  Kezdő korcsolyázóknak ajánlom, hogy a balesetek elkerülése érdekében, mind a korcsolyacipő kiválasztásához mind pedig a korcsolyával való első lépések megtételéhez vegyenek igénybe szakmai segítséget és forduljanak korcsolya oktatóhoz!

  Vegyük meg és próbáljuk ki együtt az új korcsolyát!

  Jelentkezz nálam Budapest bármely jégpályáján korcsolya oktatásra, és segítek kiválasztani a Neked megfelelő korcsolyacipőt hozzá!