Korcsolya oktatás

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni korcsolya oktatásra, én pedig mihamarabb felveszem Veled a kapcsolatot!

  Kérdésed van? Irj nekem bátran!

  Milyen óra érdekel?

  Személyes adataid?

  *

  *

  *

  *

  Fantasztikusan sikerült a – Jégre fel! – korcsolya tábora, élménybeszámoló és képek itt!!

  Idén rendeztük meg első korcsolya táborunk, mely hatalmas sikert aratott!

  Olvassátok el az élménybeszámolót és nézzétek meg a képeket!

  A napközis tábor egész napos elfoglaltságot jelentett a gyerekeknek. Minden nap reggel 8-9-től 4-5-ig tartott. Naponta 3 órát töltöttünk jégen, és további 1 órát un. „száraz edzéssel” a maradékot meg elméleti és játékos foglalkozással és ebéd utáni pihenővel.

  A jégről: A tábor minden nap reggel 8-9-től 4-5-ig tartott délelőtt és délután is 1,5 óra jég edzéssel. A gyerekek nagyon élvezték, hogy nyáron is síruhába, korcsolyába bújhattak, és együtt hűsölhettünk a jégpálya 8 fokos sátrában. A tábor résztvevői bepillantást nyerhettek a jégtánc versenyzők edzéseibe és velük együtt gyakorolhattak. A minden napos korcsolyázás meghozta gyümölcsét a gyerekek ugrás szerűen fejlődtek! A tábor kemény munkával és sok nevetéssel telt, ami a legjobb kombináció ahhoz, hogy hasznosan töltsük el a szünidőt.

  A száraz edzésről: A száraz edzés reggel 9-10-ig tartott. Egy reggeli bemelegítésnek szántuk a jég edzés előtt. A reggeli tornától annyival különbözött, hogy a test általános átmozgatása mellett (futás, torna, erősítés) még olyan elemeket is tartalmazott, melyek kifejezetten a korcsolya sporthoz igazodtak. Ilyen a korcsolyázás elemeinek szárazon (tornacipőben) történő bemutatása és gyakorlása. Pl. hosszú ívek, láb nyújtások, térdbe menetel, fecske (hétköznapi nevén mérlegállás) és különböző egyensúly gyakorlatok. Ezeket mind jégen mind szárazon is lehet gyakorolni, ezért nevezzük ezt az edzést „száraz edzésnek”.

  A pihenés és a játék időről: Az ebéd után, rendszeresen tartottunk 1 órás pihenőt, összekötve aszfalt festéssel, ugró kötelezéssel vagy éppen elméleti oktatással. Elméleti oktatás során arra tanítottuk a gyerekeket, hogy a műkorcsolyázásban hogyan neveznek egy-egy lépést vagy figurát, illetve mindenkinek  azt is el kellett mondania, hogy annak a lépésnek a végrehajtásakor mire kell figyelni. Az elméleti óra segít a jégen végzett gyakorlatok/mozdulatok megértésében és tökéletesítésében, ezért nagyon fontos része volt a tábornak.

  Végeredményben azt hiszem nem csak egy hasznos és eredményes, hanem egy nagyon jó hangulatú tábort sikerült rendezni!

  Nagyon remélem, hogy jövőre még többen leszünk!

  Képek:

  korcsolya_taborkorcsolya_tabor2korcsolya_tabor3korcsolya_tabor4korcsolya_tabor5korcsolya_tabor6korcsolya_tabor7korcsolya_tabor8korcsolya_tabor9korcsolya_tabor10korcsolya_tabor11korcsolya_tabor12korcsolya_tabor13korcsolya_tabor14korcsolya_tabor15korcsolya_tabor18korcsolya_tabor17korcsolya_tabor18IMG_20150622_152153korcsolya_tabor19korcsolya_tabor20