Korcsolya oktatás

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni korcsolya oktatásra, én pedig mihamarabb felveszem Veled a kapcsolatot!

  Kérdésed van? Irj nekem bátran!

  Milyen óra érdekel?

  Személyes adataid?

  *

  *

  *

  *

  Múlt és jelen

  Bemutatkozik a Szollás család

  Dr. Szollás Rita műkorcsolyázó és okleveles műkorcsolya sportedző vagyok. A korcsolyázás nekem hagyomány és elhivatottság is egyben.

  Szollás László olimpiai korcsolyzóCsaládomhoz mindig is közel állt a sportág, nagypapám Dr. Szollás László orvos, a Budapesti Korcsolyázó Egylet műkorcsolyázója, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, kétszeres olimpiai bronzérmes, négyszeres világbajnoki aranyérmes, Európa-bajnok, valamint hatszoros magyar bajnok és máig a legeredményesebb magyar páros műkorcsolyázó. Versenyzői múltja mellett ő is foglalkozott korcsolya oktatással, tanítványai a Nagy testvérek (Nagy Mariann és Nagy László) szintén a világversenyek élén végeztek. Nagypapámhoz és a korcsolyázáshoz fűződő szeretetem vezetett el ahhoz, hogy én is ezt a sportágat válasszam.

  Szüleim kicsi korom óta rendszeresen vittek korcsolyázni és amikor tudásvágyam meghaladta az általuk átadni tudott lépéseket, mozdulatokat, úgy döntöttek, hogy beíratnak a műjégpályán működő kori-suliba. A kori-suliból egyenes út vezetett a versenyzésig. Nyolc éves koromban kezdtem jégtáncolni, majd a hazai és nemzetközi versenyek után, 16 éves koromtól kezdve – az újdonság erejével ható – új szakág, a szinkronkorcsolya felé vitt az érdeklődésem.  A szinkronkorcsolya csapat válogatott keretének tagjaként részt vettem a 2001-ben Helsinkiben és 2005-ben Göteborgban megrendezésre került szinkronkorcsolya világbajnokságon.

  szollar-rita-korcsolya-oktatoA válogatott kerettel történő versenyzést egyetemi tanulmányaim miatt hagytam abba. Elvégeztem az Eötvös Lóránd Tudományegyetem jogi karát és jogászként helyezkedtem el, azonban szívem mindig is a tanítás és a korcsolya oktatás felé húzott. Elhatároztam végül, hogy nem hagyom el a sportágat és beiratkoztam a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) sportedző és sportoktató képzésére. A képzést jeles átlaggal végeztem, majd 2010-től tanítani kezdtem a Széna téren működő jégpályán.

  Jelenleg lehetőségem van arra, hogy rendszeresen oktassak, ezért szeretném, hogy a jövőm Ti legyetek, mindazok, akik olvassátok ezt az oldalt, és akár gyerekként, felnőttként, családként, kezdőként vagy haladóként kedvet kaptok korcsolyát húzni.

  Gyertek, jelentkezzetek, hogy ez a nagyszerű sport a Ti jelenetek is legyen!

  A Jövő Ti vagytok!

  [kkstarratings]