Korcsolya oktatás

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni korcsolya oktatásra, én pedig mihamarabb felveszem Veled a kapcsolatot!

  Kérdésed van? Irj nekem bátran!

  Milyen óra érdekel?

  Személyes adataid?

  *

  *

  *

  *

  Az oktatás céljai

  Gyermek korcsolya oktatás, kori-suli

  korcsola oktatás budapesten

  Ebben a kategóriában főleg ovis és kisiskolás gyermekek jelentkezését várom 3-tól egészen 10 éves korig. Az oktatás célja itt nemcsak az alapok elsajátítása és a biztos korcsolyázó tudás megszerzése, hanem az, hogy a gyermek megszeresse a sportot és felfedezze a „csúszkálás” örömét.

  A gyerekek játékos foglalkozások keretében tanulják meg, hogy a csúszós felületen hogyan irányítsák a korcsolyájukat, lökjék el magukat, fékezzenek, vagy éppen álljanak fel esés után.

  Fentieket követően különböző „alap lépések” elsajátítása következik. Többnyire a jégen elhelyezett színes bóják segítségével a gyerekek megtanulnak szlalomozni, „halacskázni”, guggolni, két lábon szökdelni, sasszézni stb. Az órák célja a korcsolya tudás vidám úton történő megszerzése, azaz a „játszva tanulás”.

  Ha az alap mozdulatok begyakorlása és a korcsolya feletti kontroll megvalósult, akkor jöhetnek a nehezebb lépések, irányváltások, úgy, mint a hátra fele menet, a fordulás, az egy lábon korcsolyázás, a „hosszú ívek” és végül a koszorúzás mindkét irányban.

  A kori-suli lényege a korcsolyázás szeretetének megalapozása és a biztos alap tudás megszerzése. Amennyiben a gyermeknek tehetsége és kedve van hozzá, úgy a kori-suli után, – a szakág kiválasztását követően – olyan egyesülethez igazolhat le, ahol a korosztályának megfelelő versenyre készítik fel. Itt fontos megjegyezni, hogy a versenyre felkészítést végző edzők többnyire elvárják, hogy a gyermek a kori-suliból, azaz a fentebb részletezett alapokkal érkezzen, mivel az ő feladatuk nem az alapok megtanítása, hanem az, hogy a korcsolyázóból eredményes versenyzőt faragjanak.

  Felnőtt korcsolya oktatás

  Ebben a kategóriában fő célnak tartom, hogy a fiatalok és felnőttek az oktatás során olyan tudást szerezzenek, ami által a korcsolyázás egyfajta hobbivá és szórakozássá válik. Az alapok elsajátítása itt is fontos, hiszen biztos korcsolyázó tudás szükséges ahhoz, hogy felhőtlenül élvezhessék a sportot.

  Az oktatás a jégen való biztos közlekedés, a fékezés, az irányváltoztatások, az előre-hátra menet és a koszorúzás elsajátítására irányul. Természetesen a vállalkozó szelleműeknek az előzőeken írtakon túl bármi mást is szívesen megtanítok, hogy aztán azzal kápráztathassák el szeretteiket, vagy éppen a műjégen fogózó fiatalok bandáját.

  Családi korcsolya oktatás

  csaladi-korcsolya-oktatasVállalom szülők és gyermekeik együttes oktatását – hogy a szülő se maradjon le gyermekétől- ezzel is lehetővé téve a közös kikapcsolódást, mind az oktatás, mind pedig későbbiek folyamán.

  Gyakran látom, hogy a gyerekek, akár az iskolában zajló korcsolya oktatások, akár a kori-suliban történő taníttatás következtében megtanulnak korcsolyázni, azonban a szülők csak a pálya széléről tudják figyelni őket.

  A családi oktatás során megfelelő tudás szerezhető ahhoz, hogy gyermekükkel tarthassanak, hogy aztán együtt csúszhasson a család. Az oktatás során nem csak a gyermek, hanem a felnőtt is fejlődik aktív közös programot biztosítva ezáltal az egész családnak.

  [kkstarratings]