Korcsolya oktatás

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni korcsolya oktatásra, én pedig mihamarabb felveszem Veled a kapcsolatot!

Kérdésed van? Irj nekem bátran!

*
*
*
*

Egy oktatási óra menete

Hogyan is zajlik egy kori óra

Egy oktatás 50 perces

Az óra első részében a bemelegítés történik, ez elengedhetetlen ahhoz hogy hatékony legyen az edzés. Nemcsak az izmainknak, hanem a korcsolyánknak is be kell melegednie, meg kell szokjuk a csúszó mozgást és át kell állnunk a jégen történő közlekedésre.

A bemelegítés után átvesszük a korábbi órán tanultakat, ez az ismétlés szakasza, ennek célja a rögzülés.  A már ismert mozgások állandó gyakorlása lehetővé teszi, hogy lépésről lépésre sajátítsunk el egy-egy feladatot, beépítve azt a mozgásunkba.

Ha már kellően bemelegedtünk és a korábbi órák feladatai is a lábunkban vannak, akkor jöhet az új ismeret elsajátítása. A fejlődés ütemétől függően igyekszem minden órán újat mutatni, ami azért is fontos, mert még ha elsőre nehéznek is bizonyul, a folyamatos gyakorlással egyre könnyebb lesz a mozdulat.

Az új elemek után visszatérünk azokra a gyakorlatokra, amik a korábbi ismétlés időszakában nehezebben mentek és azok koncentrált tanulásába kezdünk. Kijavítjuk a hibákat és új tanácsot adva elérjük, hogy legközelebb jobban menjen.

Az óra vége a levezetéssel zárul, itt vagy egy játékos fogócskába vagy egyéb más élményt nyújtó lendületes gyakorlatba kezdünk. Ez növeli a jégbiztonságunkat és a gyorsaságunkat.

Egészségünkre!

Végül itt jegyezném meg, hogy fontosnak tartom, azt hogy a gyakorlatokat mindig együtt végezzük. Minden feladatot – korcsolyával a lábamon – megmutatok és szóban is elmagyarázok.  A gyerekeknél ez különösen fontos, mert az utánzás segítségével észrevétlenül tudnak fejlődni.